#glaspacientu - Europa Donna

Novice Europa Donna, poslano 12. september 2023

17. SEPTEMBER: SVETOVNI DAN VARNOSTI PACIENTOV

Varnost pacientov je ena najpomembnejših vrednot v zdravstvu. Svetovna zdravstvena organizacija je 17. september povsod po svetu razglasila za Svetovni dan varnosti pacientov. V Zvezi organizacij pacientov Slovenije skupaj z društvi pacientov, bolnišnicami, zdravstvenimi domovi, zbornicami zdravnikov, medicinskih sester in lekarn, zastopniki pacientovih pravic, ter drugimi partnerji organiziramo aktivnosti, ki se letos usmerjajo zlasti na opolnomočenje pacienta.

Glavne aktivnosti, s katerimi bomo obeležili letošnji Svetovni dan varnosti pacientov so:

  • Konferenca - Posvet pacientov s strokovnjaki, 14. 9.

  • Dan odprtih vrat v bolnišnicah in zdravstvenih domovih, 15. 9.

  • Osvetlitev mostov, spomenikov in stavb, 17. 9.

Če pacientu damo glas, potem lahko sodeluje. In ko sodeluje, je bolj varen.

KONFERENCA: POSVET PACIENTOV S STROKOVNJAKI

V četrtek, 14. septembra, vas ob 9.00 vabimo na konferenco Posvet pacientov s strokovnjaki, ki bo potekala v dvorani Krka (Dunajska 65, Ljubljana). Rdeča nit posveta je opolnomočenje pacientov. Za udeležbo je obvezna prijava.

PROGRAM KONFERENCE IN PRIJAVA

DAN ODPRTIH VRAT V BOLNIŠNICAH IN ZDRAVSTVENIH DOMOVIH

Dan odprtih vrat ja namenjen tesnejšemu sodelovanju vseh zdravstvenih ustanov z društvi in predvsem uporabniki zdravstvenih storitev. Zdravstvo se spreminja in opolnomočen pacient, ki razume svojo diagnozo in se strinja s terapijo, je bolj varen. Vabljeni torej 15. septembra na dneve odprtih vrat! 

Preverite seznam bolnišnic in zdravstvenih domov, ki jih lahko obiščete:

SEZNAM BOLNIŠNIC IN ZDRAVSTVENIH DOMOV

DAN ODPRTIH VRAT NA ONKOLOŠKEM INŠTITUTU V LJUBLJANI

Na dnevu odprtih vrat, 15. septembra, se bodo na Onkološkem inštitutu predstavila društva bolnikov z rakom s svojimi stojnicami, tudi Združenje Europa Donna Slovenija. Na stojnicah bodo predstavili nekatere dejavnosti v zdravstveni negi bolnikov na inštitutu. Obiskovalcem bomo ponudili vodene oglede po sektorjih inštituta. Ob 12. uri ne zamudite prireditve v predavalnici stavbe C, kjer bo zbrane pozdravila Darja Molan, predsednica sveta pacientov OI. 

VEČ O DNEVU ODPRTIH VRAT

Previous
Previous

#glaspacientu - Združenje za CVB

Next
Next

Odprto javno pismo ob javnih objavah o dogodkih nasilja na UPK Ljubljana