Številka 111 za paciente na prvem mestu - vabilo na novinarsko konferenco

Zveza organizacij pacientov Slovenije, Trubarjeva 65, Ljubljana, 9. januar ob 11h - Novinarska konferenca o delu ZOPS od junija 2022 do januarja 2023 in predstavitev Stališč o dostopnosti in enakopravnosti

Kaj Slovenke in Slovence povezuje? Stiske ljudi. In brezup staršev otrok z redkimi boleznimi. Združuje jih sodelovanje. Enotnost. Zato smo:

  • ustanovili skupno zvezo vseh slovenskih pacientov; Zvezo organizacij pacientov Slovenije (da pacient ne bo več sam),

  • jo na pot pospremili z geslom Enoten glas pacientov,

  • začrtali jasne cilje, kaj želimo doseči glede kakovosti in varnosti v našem zdravstvenem sistemu, dostopnosti in enakopravnosti, osveščenosti in opolnomočenju pacientov,

  • in pripravili poenoten dokument z nujnimi ukrepi za dostopnejši in enakopravnejši podalpski zdravstveni sistem; za krajše čakalne vrste.

 

Zato Vas v ponedeljek, 9. januarja 2023, ob 11. uri toplo vabimo na novinarsko konferenco Zveze organizacij pacientov Slovenije na Trubarjevi 65 v Ljubljani.

Da razodenemo, kako slovenski pacienti niso več sami in kako lahko v stiski tolažbo in nasvete poiščejo na njihovi zvezi.

Da razgrnemo 7 poenotenih ukrepov, zapisanih v dokumentu Stališča o dostopnosti in enakopravnost Zveze organizacij pacientov Slovenije. Začenši z ukrepom, ki pacienta skladno s poudarki vladajoče garniture postavlja v ospredje. Na prvo mesto. Z uvedbo nove telefonske številke 111 samo za paciente in njihova vprašanja, stiske, tegobe.

 

Drži, da so na vse naštete križe slovenskega zdravstva že vrsto let svarila posamezna društva pacientov. Sprememb pa ni bilo. In zakaj bi bilo tokrat drugače?

Ker smo ugotovili, da smo predolgo obdelovali le vsak svojo gredo.

In dojeli, da nam brez sodelovanja in povezovanja ne bo prisluhnil nihče, kaj šele, da nas bo slišal, razumel, sprejel kot enakovredne sogovornike.

 

Zato smo združili moči. Z željo, da v prihodnjih letih ne bomo več razpravljali o predolgih čakalnih vrstah, stiskah pacientov, njihovih poteptanih pravicah.

Tu smo, da premagujemo ovire na poti do boljšega, kakovostnejšega, varnejšega, dostopnejšega in enakopravnejšega zdravstvenega sistema.

Združite moči z nami še vi. Že na ponedeljkovi novinarski konferenci. Toplo vabljeni vsi. Zdajšnji in bodoči pacienti.

                                                   Ana Aleksandra Turk,

      predstavnica za komuniciranje, tel: 051 349 892

foto: Freepik

Previous
Previous

Po ministru za zdravje ukrepom Zveze organizacij pacientov Slovenije zeleno luč prižigajo tudi na NIJZ in ZZZS

Next
Next

Podpis izjave o sodelovanju med ZOPS in ZZS